Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 17 prej 17
    i/e regjistruar Maska e Bajraku
    Anėtarėsuar
    29-02-2012
    Postime
    498
    Miftari, Kllokoqin e vranė ta fshihnin tė kaluarėn e vet
    Naim Miftari i vetė shpallur agjent i SHIK-ut, ka dėshmuar tė enjten nė ēėshtjen penale tė njohur si “Bllaca 2” si dėshmitar i prokurorisė sė EULEX-it. Tė akuzuar nė kėtė ēėshtje penale janė gjashtė persona: Sadik Abazi, Fahredin Gashi, Driton Hajdari, Bekim Syla, Shaban Syla dhe Shpresim Uka. Ai mohoi ti njeh pesė nga gjashtė tė akuzuarit dhe tregoi se e njeh kohė mė parė vetėm Driton Hajdarin e jo edhe tė tjerėt dhe sipas tij nuk kanė qenė nė SHIK. Miftari tha se kurrė nuk e ka njohur Nazim Bllacėn dhe nuk dėshiron ta njeh. Naimi, tregoi se ishte udhėheqės i SHIK-ut nė Mitrovicė, ku e kishin edhe zyrėn. Ai u pėrgjigj nė pyetjet e prokurores Ema Rizato, se nė fillim tė luftės ishte nė Gjermani, e mė pas me Fehmi e Xhevė Lladrovcin e tė tjerė kanė ardhur nė Tiranė nė UĒK, ku pas dhjetė ditėsh qėndrimi kanė ardhur nė Kosovė me ndihmėn e Azem Sylės e Haki Drenicės. Ai tregoi se kur hyri NATO-ja nė Kosovė pas luftės ishte oficer i lartė i shėrbimit inteligjentė nė UĒK qė ishin shėrbimet ZKZ e mė pas G2.

(Tekstin e plotė mund ta lexoni tė premten nė publikimin e shtypur tė gazetės kombėtare “Bota sot” botimi i Diasporės – Perėndimit)

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anėtarėsuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar mė parė nga Bajraku Lexo Postimin
    Miftari, Kllokoqin e vranė ta fshihnin tė kaluarėn e vet
    Naim Miftari i vetė shpallur agjent i SHIK-ut.
    Po ket e kan dit po thuejse te gjith edhe pa deshmue Miftari hiq
    Normal njerzit e UDB-es (LDK-se) kan ba disa vrasje te antarve te vet per tua mvesh krahut te luftes
    edhe vet disa antar te LDK-se kan qen antar te vyeshem te UDB-es dhe Ibush Kllokoqi keta njez i ka njoft
    prandaj edhe e kan vra ibushin nga friga se do ti qet ne fush
    por heret a von keta hora te ishe UDB-es tash BIA-se qe kryesisht jan grumbullue ne LDK e Vetvendosje do te zbulohen
    dhe do ti paguajn te gjitha ne nji drras

Anėtarėsuar
    29-02-2012
    Postime
    498
    Bllaca, letėr tė hapur shokut tė tij Farukut
    I vetėdeklaruari si ish agjent i SHIK-ut, Nazmi Bllaca, ua ka shpėrndarė mediave njė letėr drejtuar, siē e ka titulluar vetė, “ish -shokut Fahrudin Gashit-Faruku”, i dėnuar muaj parė me 18 vjet burgim pėr krime lufte. Mė poshtė po e botojmė nė tėrėsi letrėn e Bllacės drejtuar Gashit.
    “I nderuari Faruk, bėra gjithēka pėr tė gjetur pak kohė t’ju drejtohem me njė letėr tė hapur. Po tė shkruaj njė letėr publike, nė pamundėsi pėr tė shkruar njė letėr qė tė drejtohet vetėm ty.
    Po tė shkruaj si ish-shoku yt, por ato qė do t’i them mė poshtė tė lutem merri sikur po t’i thotė njė shok. Njė shok i cili ishte me ty nė biznes, qejf e nė krim.
    Siē edhe mund ta dish, jam duke pėrcjellė zhvillimet nė procesin Bllaca II si dhe duke pritur pėrfundimin e shpejtė tė kėtij gjykimi.
    Pasi qė isha shok i juaji dhe jam shumė i sigurt se njė pjesė tė pėrgjegjėsisė qė tė ėshtė ngarkuar nė kėtė proces nuk tė takon ty, po do ju takonte disa personave qė sot gjenden nėpėr plazhet e Shqipėrisė a Turqisė. Ata janė duke kaluar pushime me familjet e tyre dhe duke qeshur me sjelljet e tua nėpėr televizionet mbarė shqiptare.
    Ndėrsa, ti ish-shoku im i skuadrės sė vrasjeve tė Shėrbimit Informativ tė Kosovės gjendesh nė “plazhin” e Burgut tė Dubravės, dhe unė, ish-shoku yt i kėsaj skuadre, hiē mė mirė se ti: me njė liri tė kufizuar.
    Megjithėkėtė tė pėrbashkėt dhe tė kaluarėn tonė kriminale nė tė njėjtėn skuadėr tė SHIK-ut, pėr dallim nga ti, unė gjeta kurajo dhe e drejtova gishtin kah urdhėrdhėnėsit tanė, qė na shndėrruan nė makina vrasėse pėr interesat e tyre tė ulėta.
    E ti ende nuk po ndryshon. Ti mendon qė po rritesh, por kundrejt borxhit qė ua kemi familjarėve tė viktimave tona, as vitaminat nuk tė bėjnė hair.
    Mos harro se urdhėrdhėnėsit tanė, ata qė na udhėhoqėn drejt vrasjeve, dėshirojnė tė mbajnė situatėn nėn kontroll vetėm deri sa tė kryhet procesi Bllaca II.
    Pėr kėtė, me kėtė letėr publike, nė pamundėsi pėr ta dėrguar njė letėr vetėm ty, po tė tregoj se jam shumė i bindur se askush nuk do tė jetė i interesuar tė tė takojė apo tė tė vizitojė pas pėrfundimit tė kėtij procesi, pasi qė me ty dhe shtirjen tėnde pėr tė ēmendur, ata kanė realizuar qėllimet e veta pėr tė mbrojtur vetėn e ata qė janė jashtė “plazhit” tė Dubravės, e duhej tė ishin moti aty, tė lirė e nė plazhet mė tė bukura tė botės.
    Jam shumė i sigurt se ky gjykim shpejt do tė pėrfundojė. Pėr ty fundi do tė jetė mė i hidhur se sa pėr tė gjithė tė tjerėt nė kėtė proces, qė janė bashkė me ty nė bankėn e tė akuzuarve.
    Faruk, ish-shoku im i skuadrės sė vrasjeve tė SHIK-ut, ti nė fund do jesh mė i dėmtuari!
    Duke u bazuar ne pėrfundimin e shpejtė tė kėtij gjykimi nė njėrėn anė, dhe urdhėrdhėnėsit tanė, qė janė nėpėr pushime me familje e tyre, tė lumtur nė stilin e tyre, detyrohem tė kėrkoj nga ti qė tė drejtosh gishtin kah ata sa nuk ėshtė vonė pėr procesin Bllaca II.
    Besomė qė ky hap do tė jetė vendimtar pėr familjen tende, e cila se shpejti do tė pėrballet edhe me njė vendim tjetėr kundėr teje, dhe atė vetėm brenda pak kohe e nė procesin Bllaca II.
    I nderuari Faruk, unė kėrkoj nga ti qė sė pari tė mendosh pėr familjen tėnde dhe jo pėr urdhėrdhėnėsit tanė qė na quan nė krim.
    I nderuari Faruk, unė kėrkoj nga ti qė sė pari tė mendosh pėr familjen tėnde dhe jo pėr patriotizmin e rrem tė kėtyre urdhėrdhėnėsve qė mua dhe ty na mashtruan duke na pėrdorur si pastrues nė vrasje politike, e qė sot ti pėrballesh me pasojat.
    Tė pret njė burgim kapital!
    Tek e fundit, unė tė kam pas shok dhe askush nuk e di mė mirė se unė se ēfarė pėrgjegjėsie ke pas ti nė veprat penale nė procesin ‘Bllaca II’. Pėr tė bėrė kėto konstatime madje kam si bazė edhe njė vendim gjyqi qė mė shpalli dėshmitar bashkėpunues.
    Mirėpo kėto vepra e kanė diku tjetėr njė pistė, e ti e di mirė. Ti e di ku e kanė fillimin krejt kėto krime tė ulėta, tė kryera nė emėr tė patriotizmit. Bile ti e di shumė mė mirė se unė se kush ėshtė urdhėrdhėnėsi.
    Theksoj, urdhėrdhėnėsi!
    Dhe ne fund, jam i sigurt se procesi do te pėrfundoj, dhe atė shumė shpejt, mirėpo njė fjale e urte popullore thotė: “Njėherė vjen vera kah dera”.
    Shpresoj se do gjesh kohe pėr tė lexuar kėtė letėr tė shkruar me shumė respekt pėr ty dhe duke kujtuar tė kaluarėn qė kemi pasur bashkė pėr njė dekadė.
    Me respekt: Nazim Bllaca, anėtar i skuadrės sė vrasjeve tė SHIK-ut dhe autor i njė vrasjeje”, pėrfundon letra e Nazim Blacės, drejtuar Fahredin Gashit-Farukut.

http://www.botasot.info/def.php?category=3&id=179562

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    bota sot

-

LDK-ja i kėrkon EULEX-it zbardhjen e vrasjeve tė anėtarėve tė saj

Raporti i misionit tė EULEX-it i publikuar javėn e kaluar nė tė cilin theksohej se dhjetėra vrasje nė Kosovė pas luftės janė kryer pėr motive politike e qė viktima ishin kryesisht aktivistė tė LDK-sė, i ka nxitur familjarėt e viktimave qė tė marrin hapa konkretė pėr tė zbardhur tė vėrtetėn. Familjarėt kanė filluar pėrgatitjet pėr krijimin e njė organizate joqeveritare qė do tė quhet “Thirrje drejtėsisė”, pėrmes sė cilės synojnė qė t’i nxisin institucionet e drejtėsisė qė tė veprojnė pėr tė gjitha rastet e vrasjeve tė bėra ndaj anėtarėve tė LDK-sė, si para ashtu edhe pas luftės. Ndėrsa kryetari i LDK-sė, Isa Mustafa, ka kėrkuar nga misioni i EULEX-it qė tė zbardhė tė gjitha vrasjet e bėra qė nga paslufta.

“Synimi ynė ėshtė qė tė ecė procesi mė shpejt dhe tė zbardhen kėto raste dhe ai raport i EULEX-it na shtyri qė tė bashkohemi tė gjithė familjarėt e viktimave qė janė tė vrarė gjatė luftės dhe pas lufte nė mėnyrė tinėzare”, ka thėnė tė hėnėn Imer Imeri, vėllai i Haki Imerit, i cili njihej si dora e djathtė e ish-presidentit Ibrahim Rugova. Imeri ka sqaruar se pėr ta ndihmuar zbardhjen e sė vėrtetės ata do tė kėrkojnė ndihmė edhe nga presidentja e vendit, Atifete Jahjaga.

More Sharing ServicesShpėrndaje Share on facebookShare on facebook_like

Komente (31) Kthehu | 31.07.2012

KU ISHIT DEI SOT LDK ?

Gen M 31.07

Nuk di pse brengoseni aq shume.Nese nuk i zbulon EULEX-i vrasjet i zbulojn thaqi dhe ministri i drejtesise kuqi(nuk di a di te kuqet ai).Keta jane demokrat te vertete.Nuk ka korrupcion.Askush mbi ligjin.Harrova - Keta kane menduar per vetveten dhe kliken e tyre- Vetem ata jane mbi ligjin.Tung

arvaniti 31.07

BORA NJE KOMENT INTERESANT I JUAJI ,DIKU NE NJE LIBER KAM LEXUAR SE SABRI HAMITI IU SHIT FALAS UDBES ,POR NUK KAM LEXUAR SE SBRIU KA REAGUAR DHE KA BERE KALLZIM PENAL PER SHPIFJE.ME XHAVTIN SHOK KURSE KY SHUME I PERFOLUR NE DISA MEDIA.

EVELIA QELEBIU 31.07

lemi : te kam then edhe dje ne nje koment se ishe nje njeri destrukriv dhe genjeshtare i paskrupullt ashtu sq jan militantet e pydykys. Mos genje te lutem se eshte turp kur edhe ti vet e di se je duke genjyer.Dhe mos u turpero por pranoje se je nje miltant...jeni te paguar per te genjyer dhe propaganduar...shkolla e xhavit kriminelit dhe hashim hajnit

strellci 31.07

@Gjugji une jam me VV dhe AKZ, mos ju ardhte merzi, isha me LDK-ne (jo anetar por simpatizues ne vitet “90) u zhgenjeva me 1997, u bera me UĒK-ne, pas lufte jam i zhgenjyer me PDK-ne, qe me pare e kam perkrahe, Bashkimi Kombetar per te cilin luftuam kurrkund. Jam afer te 50 keshtu qe me femij fort s“ia kam zanat te merrem, por as rrenat nuk ua duroj (Laura p.sh.). KLM. P.S. Nuk ju pergjigjem me.

Fati (Vjene) 31.07

@Mihanja (Leqinƫ) pershedetje, qofshi me fat.

Fati (Vjene) 31.07

@Une Kapiten Krrapi nga Kosova@Me komentin tim do t\'u kisha bere nje verejtje te gjithe atyre qe ju kane vrare bijte,bijat,vellezerit apo motrat e tyre,tash po e kane te qarte kush apo cilet jane vrasesit,le te mos hezitojne dhe t\'i rrokin hutat e te sjellen me dorasesit ashtu si kane bere ata,t\'ju beni ju.Nese i kane vrare pas shpine,edhe ata kane shpine dilni prapa shpine dhe hiqni nga siperfaqja e dheut,siq i kane hjekur ata femijte tuaj,pasiqe jane akoma te gjalle dhe u sjellen ka kembet e juaja dhe u qendrojne ball per ball pa u trembur fare.Ose behuni burra siē kane bere ne te kaluaren me zemer te meshiruar me mendje dhe vullnet kobetare,ua kane falur gjakun.Dy jane keto rruge te justifikueshme sipa mej dhe shumices se degjuesve dhe lexuesve.S\'ka lutje sipas karakteristikave te verteta.Edhe bota edhe strukturat udheheqes kriminele te vendit vetem po mbjellin prape urretje,po ua marrin kohen vendimeve te drejta,po shtohen genjeshtrat dhe kriminelet po qendrojne akom te patundur...

Kapiten Krrapi nga Kosova 31.07

Fati (Vjene) Kompliment pėr komentin !!! Nga interesat personale , pėr pėrfitimi tash materjale , po dalin shumė t\'vrarė dhe t\'e palgosur , por jo nga ndėrgjegjeja ....!!

Mihanja (Leqinƫ) 31.07

Sabri Hamiti eshte vet i implikuem. Shok e ka Xhavit Halitin. Krejt ne burg edhe truprojen e Rugoves musteqja qe shkruen libra nje hap me Rugoven ka lidhje me SHIK.

Bora 31.07

@ pershendetje mos me pas qen LDK e IBRAHIM RUGOVES me shoket e vet sot ishim ne perendim te pas mall kosoven vendlindjen po mos filozofoni shume brravos MALSIJA E LLAPIT TE LUMT HE BURR

lami 31.07

JO LAURA SHKO LAJ SYT OSE NUK POT BOJKAN DRIT SE MOSMEKAN QAJA LDK QE OSHT HALA NRYSHE IKISHE QA HALLET TI SIKUR NE SEBRENIC QE U VRAN 8 MI CIVIL PO DIJUNI E NJERIT NE KRYE NE LDK IBRAHIM RUGOVA IKA PSHTUE QE KA PUNE ME MENQURI SE KUN NJA NUK TAKISH LAN SERBIJA NE KOSOV SE OSHT KAN E MOBILIZUME MEVITE E VITE POR NUK JADINI VLEFTEN JU SADUHET LDK SE QA KA PUNE PER KOSOV E IKI LUFTEN EQOJ NE VENE TJERA SE DURIM DURIM POR KA BA DURIM ME KOH NUK KISH BA NRYSHE SE NI KOH UKAN KREJT JUGOSLLAVIJA BASHK POR PRITI DERI U COPTUE E ME MAR VESH BOTA KREJT PER CETNIKET SERBO RUSO OSE GREKO SLLAV - LDK NUK VRET NJEZ MAS SHPINE POR KOM BESIM ASNI PARTI TJERA POR KTO IKAN BA ATA NJERZ QE JONKAN QOBANA TE PA SHKOLL QE EKAN KRUE SHKOLLEN ME PARE TE VJEDHTA TUJ VJEDH POPLLIN---POR PDK NUK EKA SHLIRUE KOSOVEN AS NUK KAN LUFTUE VEQ AJO PARTI POR UNE VET JOM KAN NE LUFT E MEKON VET NJERZIT MECILEN PATI PO LUFTON NUK TEKISH DIT QAMET THAN SE NUK KA PAS PARTI POR KREJT KAN LUFTUE VULLNETAR!!

Malsija e Llapit 31.07

O ti lemi une kurre nuk paskam pare nje shpifes me te ndyre se ti.Po ku i hini Uk Bytyqi njerit ne oborr o gomar.

geni 31.07

@ Laura !!! He he he SA VJEQARE JE TI .. 10 ... ??!!

ANTI pdky 31.07

Me fatl po ty laura te paska met marak ndoket qe skoke ngul edhe ti me naj nja te LDK,sė

Gjugji 31.07

Ku je ti LAURA,laura e paska dike ne familje qe paska ber deme ndaj shqiptarve te koves .-.ti laura qenke hajnesh e vockel qe po e mbron nashta baben tendė tradhtar te kosoves. kosovart e din shume mir se ktu duart e pista i ka --thaqi-xhaviti-i smuri psiqikisht azemm suloviq.-.e shum e shumte tjer,qe sot po paraqiten te smur psiqikisht ne rastin BLLACA....JU PERSHENDES NGA DRENICA JUVE ANTAR E SIMPATIZUES TE VERTET TE LDK

gega 31.07

LDK, a u qute a fjetet mire?

anti P.D.K 31.07

Jo vetem te LDK-se, por te gjitha vrasjet duhet ndriēuar. Shteti eshte per tu besuar, tash askush si beson. Kur ke vrasje te pazbuluara edhe kriminelet i trimeron, edhe drejtesine e shkaterron. @Laura ben be, qe e ke nje plage ti dhe na trego ku e more ate plage e nderuar dhe prej ēkahit? KLM.

Fati (Vjene) 31.07

Laura: Per cilin shtet je ka shkruan ketu? Po ku ndertohet shteti me hajna,kriminela dhe vrases te shqipetareve si xhaviti,azemi,veseli,graboviqi,kamishi e shum llulla te tjerė. Ju jeni kunder shtetit ligjorė,ju jeni funderrina e ketij populli dhe armiqet me te medhenj te kiti trolli. LDK kishte ne gjirin e vet tere Kosoven nje kohė sigurisht edhe ty...por ju e shitet shpirtin te djalli...u shitet per para-euro te flliqura... koha e petriotizmit me rrena ka kaluar..

strellci 31.07

Tė gjitha vrasjet,sidomos ato nga periudha 1996-2006 duhet tė zbulohen dhe kryesit e krimeve tė dalin para drejtėsisė .Ldk kėrkon zbardhjen e vrasjeve tė anėtarėve tė saj,por jemi tė mendimit qė nuk duhet bėrė dallimi dhe shteti duhet t,i trajtoj tė gjitha vrasjet pa marrė parasysh peshėn e tyre ! Vrasjet politike dhe ato pėr motive tjera meritojnė tė hetohen nė mėnyrė tė njejtė,pasi nė fund tė fundit ,vrasja ėshtė vrasje,krimi ėshtė krim.Kosova nuk mundet me qenė tėrsisht e lirė deri sa mbesin shumė vrasje tė pa zbuluara qė e rėndojnė shumė situatėn edhe ashtu tė rėndė politike dhe tė sigurisė.Baza e krimit dihet,tani duhet vetėm qė EULEX-i t,i ,,mbushė,,bateritė dhe tė hetoj dhe dėnoj !

IKRASNIQI 31.07

UNE E LUS DREJTSIN E ULEX-it TE MIRRET SERIOZISHT ME KTA VRASTAR ME KTA KRIMINEL DHE TA KRYN PUNEN E VET PER QKA EDHE KA ARDH DHE MOS TE MASHTROHET PER PARA SE KTA QE KAN VRA ATDHETART E KOMBIT OSE KAN DHON URDHNA JON NEPER INSTITUCIONE TE KOSOVES DHE KAN VJEDH MILJONA DHE KTA JU JEPIN PARA SA TE DONI MILJONA VETEM ME SHPETUE POR EDHE NI HERE PJU LUS MOS U MASHTRONI PER PARA POR KRYNE PUNEN E JUJ ME NDERGJEGJE PERNDRYSHE PERGJEGJSIJA JU BJEN EDHE JUVE .VRASTART I DHE ATA QE KAN DHON URDHNA I DINI DHE VETM VEPRONI PER NI KOH DOT SHIFET PUNA E JUJ UNE BESOJ SE JU DOTA KRYNI PUNEN ME NDERGJEGJE TE PLOT PASI QE EDHE JU KA ZGJAT MANDATI KOH KINI .

Rama 31.07

Kta te LDK-it shum mire e dijn rastin e Uke Bytyqit,i cili i hyni i armatosur ne oborr herifit ne Suhareke,dhe nga vetembrojtja e vraf Uken me armen e tij,ne ven se gjykyta,ta liron ate,pasi rasti ishte ne vetembrojtje,ajo denoj diku 7 vjete,e vemja fajsi ishte qe kishte mbrojtur pragun e shtepise,vlene te ceket se gjykatsit i takojshin kesasj partije,dhe ata denuan njerin pa pike faji.

lemi 31.07

Pa zbardhjen e krimeve dhe pa funksionimin e drejtesisė nuk ka shtet. Shteti formohet dhe forcohet kur drejtesia ėshtė e nivelit tė mirė. Ēelėsi i njė shteti padyshim se ėshtė drejtesia sepse pėrmes saj nxirren edhe ligjet tė cilat duhen tė rrespektohen nga tė gjithė.

Ismail jashanica - Suedi 31.07

Mendoj se gjasat jan me te favorshme pas publikimit te Eulex-it ku po tregohet qart se per qka jan ber vrasjet e aktivistve te Ldk-es por edhe vet partia e Ldk-es duhet te tregoj me shum interesim kush do qoft aj qe ka dhen urdhra per vrasjen e antarve te Ldk-es..

Kosovari 31.07

Ju LDK-Lidhja e Dikurshme Komuniste;Merruni me vresjet qė i keni bėrė vetė,me ēėshtjen e ditėve paqėsore,kur te ne nė Kosovė ishte luftė,qė kaluat nė pėrendim;Merruni me hajnitė,ndarjen e pushteteve,me drogėn dhe femrat,KURSE NE KEMI ENDE PUNĖ PAS PAVARSISĖ,NE DO TA NDERTOJMĖ SHTETIN-pėrkunder sabotazheve tuaja,dhe ju GĖZONI AHENGJET E FEMRAT,GĖZONE PASURINĖ TUAJ KU GJATĖ LUFTĖS NUK JU MUNGUAN AS LUGĖT,NDERSA NE PO I QAJMĖ ATA MĖ TĖ DASHURIT QĖ I DHAMĖ, DHE PLAGĖT TONA!

Laura 31.07

shum vrasje te anetarve te LDK shiku i ka kryer ne marrveshje me isa mustafen dhe bujar bukoshin

besiana 31.07

Edhe pse shume e vonuar,eshte kerkese me vende, dhe LDK duhet me qene kembengulese ndaj kesaje kerkese,dhe jo vetem per vrasjet me motive politike,por edhe dosjet e marra nga dhoma e deshmive para dy viteve.

Emri 31.07

Me zbulimin e vrasjeve tinzare ka me i vu themelet e shtetit Kosova.Sot themelet janė por tė dobta shum.Mos pritni shum se ėsht duke vluar gjaku i pafajshėm i tė vdekurve pa fajė,vetem pse ishin kundėrshtarė politikė etj.KLM

Zef Doda Ch 31.07

---

Anėtarėsuar
    29-02-2012
    Postime
    498
    Bllaca: Buja ka lidhje me serbė
    Nazim Bllaca pas pėrplasjes me kolegun e tij nė Shėrbimin Informativ tė Kosovės, Naim Miftari, ai sot vjen me diēka tjetėr. Protagonisti i letrės qė sapo ka arritur ėshtė kryetari i komunės sė Lipjanit, Shkuri Buja.
    Mė poshtė mund ta gjeni reagimin e Bllacės i cili ėshtė i pėrcjellė edhe me disa pyetje drejtuar, kryetarit tė tij, Shukri Bujės.
    Reagim kundėr akuzave publike tė Shukri Bujės
    Z. Buja, si u bė qė liruat nga burgu i UĒK-se serbin e qė prindi i tij ju liroi juve mė 1994-ėn?
    Unė Nazim Bllaca, anėtar i skuadrės sė vrasjeve tė Shėrbimit Informativ tė Kosovės (SHIK) dhe autor i njė vrasjeje, e pėrcolla me kujdes kryetarin e komunės sim, Shukri Bujėn nė intervistėn e tij qė ia transmetoi Televizioni Publik (RTK-ja)
    Nga kjo qė pėrcolla, informatat e faktet qė kam pėr veprimtarinė e Shukri Bujės, qė tash mund tė konstatoj se z.Buja nuk ėshtė si Komandant Vegeta” i Shtimes ( e kam fjalėn pėr Fahredin Gashin-Farukun) po ėshtė biber edhe mė i zi .
    Atė e liroi nga burgu nė vitin 1994 njė serb, e Buja u bė “djalė i mirė” kur u bė Komandant i UĒK-sė duke e liruar djalin e po atij serb nga burgu i Llapushnikut, nė korrik 1998
    Kjo dhe asgjė mė shumė ėshtė krejt ilegaljaja e z.Buja, pėr tė cilėn Televizioni Publik ia fali dy emisione.
    Me kėtė reagim publik i drejtohem z.Bujės duke i thėnė qė: “Po, ėshtė e vėrtetė qė unė me shokėt e mi, qė sot po zhvillohet procesi gjyqėsor nė Bllaca II, kemi bėrė shitblerje tė tokave me serbet, mirėpo jo nė vitin 1999 apo 2000 kur ti si Komandant Zone i UĒK-ės i fillove i pari qė tė zhvillosh tregti me serbėt, ku edhe sot i gėzoni lokalet nė qendėr tė Ferizajt. Kėto lokale z.Buja sė pari i uzurpove e pastaj i bleve.
    - Z.Buja bėhu fer dhe trego se tė kujt kanė qenė ato lokale?
    - Si re ne kontakt paslufte me pronarėt e tyre?
    - Sa vite u pagove qira serbėve mė tė rrezikshėm nė Ferizaj, qė ishin pronarė valid tė lokaleve qė ti ende i ke nė pronėsi?
    Kaq sa i pėrket shitblerjeve dhe alashveresheve tua me serbėt nė vitin 2000, ndėrsa unė dhe shokėt e mi morėm mėsim nga ti, z. Buja, dhe disa shokė tu dhe filluam tė bėjmė biznes nė vitin 2003.
    Z. Buja, nė dy emisionet e tu fal hapėsira nga Televizioni Publik pėr ta reklamuar kontributin tuaj thatė edhe ēėshtje qė s’po mundem kurrqysh ti lidhi logjikisht.
    Z.Buja, nėse keni lindur me 27 gusht 1966 u befasova se kishi luajtur rol kyē nė demonstratat e marsit tė v. 1981 edhe pse me pėrllogaritje tė thjesht i bie qė ju atė kohė tė keni qen veē njė ēun bile pa I mbushur 14 vjet
    -Rol kyē me veē 14 vjet?!
    z.Buja nė emision e anashkaluat njėrin ndėr udhėheqėsit kryesor tė demonstratave tė vitit 1981, Agim Bllacėn, qė tė ndjerin e kam familjar dhe pėr dallim nga ju, qė ishit i lindur nė fund tė vitit 1966, ai ishte 1960-ėsh
    E kuptojmė ne familja Bllaca pse e anashkaluat Agim Bllacen dhe rolin e tij nė vitin 1981.
    Z. Buja nėse ju keni tė drejt tė thoni nė vitin 2003
    -- se UĒK-ja ka arrestuar njerėz nė vitin 1998
    -- se pėr arrestime e vitit 1998 ishin nė dijeni ushtaraket e lartė tė UĒK-se dhe SHIK-u
    -- se tė gjith tė arrestuarit ja keni dorėzuar Fatmir Limajt... po pse z. Buja Bllaca tė mos flas me emra konkretnė nė vitin 2011 ?!
    Ju tashmė e keni pranuar qė tė gjith tė arrestuarit ia dorėzonit Fatmir Limajt, qė drejtpėrsėdrejti keni pranuar edhe qė keni arrestuar njerėz tė cilėt pėrfunduan tė vrarė!
    Dije z. Buja, unė, Nazim Bllaca nuk po them se ja kam dorėzuar Fatmir Limaj tė arrestuarit qė pėrfunduan tė vrarė,por ty ti kam dorėzuar z.Buja!
    Ne emision thatė se po ti kisha nė atė kohe provat qė sot janė publike kunder Farukit do tė kisha veprue ndryshe gjatė arrestimit tė tij por mos harro se edhe ju z.Buja jeni me i zi se “Komandant Vigeta”.
    Ndoshta edhe ju z. Buja keni qen i pėrgatitur pėr ta rrėnuar figurėn e Fatmir Limajt nė vitin 2003
    Ju e dini mirė z.Buja ku e kam fjalėn!
    Me respekt:
    Nazim Bllaca autorė I disa arrestime tė korrikut e gushtit 1998
    (Letra ėshtė e pa redaktuar)
    http://www.botasot.info/def.php?category=3&id=183825

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    e kam paralajmeruar qe heret..ne kosove perfundimisht nuk kemi pase lufte kunder serbeve..ne kosove kemi pas lufte kunder njeri tjetrit..ne kosove kemi pase vellavrasje..ne kosove kemi pase lufte per perfitime dhe pislliqe qe as mendja nuk ti rrok..letrat e njepasnjeshme te vellait te komandant kumanoves dhe deshmite e ketyre agjenteve te shikut po i nxjerrin ne shesh te palarat e te ashtuquajtures uck...cdo konflikt i armatosur ka te palarat e tij po jo kaq sa po na dalin nga kosova..vaj medet cka do degjojme ne te ardhmen...
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •